Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
¤ Aanmelden
¤ Wachtwoord Vergeten

PotterDigitaal

¤ Homepagina
¤ Site-Info
¤ Contactpagina
¤ Zoekpagina
Terug

Schoolregels

Iedere school handhaaft zijn eigen regels, zo dus ook Klammfels. Iedereen hoort zich aan de schoolregels te houden, anders kan de crew (verder als: Schoolhoofd, Assistent Schoolhoofd en/of Inquisitiekorps) overgaan tot officiële waarschuwingen en mogelijk daarna een permanente schorsing (ban). Later in dit reglement is er een overzicht te zien welke acties het (Assistent) Schoolhoofd of het Inquisitiekorps kan ondernemen. De regels zijn noodzakelijk om het gezellig te houden voor iedereen, maar ook om het hier schoon te houden. Anders zullen de leden van het Inquisitiekorps ingrijpen. Hopelijk houden de leerlingen van Klammfels zich eraan en hopen we op succesvolle jaren waar veel kennis van de Duistere Magie wordt toegepast en dat iedereen de school netjes en schoon houdt zonder enige regelovertreding. Veel plezier op Klammfels!

Hieronder volgt een overzicht met de regels. Deze kunnen altijd aangepast worden, lees deze dus regelmatig door.

1.0 Accounts

Om Klammfels te bereiken, heeft iedereen een eigen leerlingenpasje nodig. Dit wordt ook wel gezien als een account. Het account bestaat uit een accountnaam en een wachtwoord. Er zijn enkele regels aan verbonden:

1.1 Iedere leerling heeft maximaal 1 account, meer zijn er niet toegestaan.
1.2 Indien je een broer/zus hebt, die zich ook wil registreren op Klammfels, dien je dit na de aanmelding te melden bij de leden van het Inquisitiekorps of bij het Schoolhoofd, zodat zij het niet zien als een dubbelaccount.
1.3 Verspreid je inloggegevens niet door aan je mede-leerlingen, want zij zouden misbruik kunnen maken van je account.

2.0 Schoolbestuur

Het schoolbestuur van Klammfels bestaat uit vijf groepen, welke samen een geheel vormen: het Schoolhoofd (webmaster), de Assistent Schoolhoofd (assistent webmaster), het Inquisitiekorps (moderators), de Professors (leraren) en de Klassenoudsten (moderators).

Zij doen hun best voor de site en doen ook dingen om de leden hun zin te laten krijgen. Daarom is het ook gewenst dat de crewleden respect krijgen, en de leerlingen geduld tonen. Val, bijvoorbeeld, de docenten niet lastig als er nog geen les is. Ook heb je de keuzes van de leden van het Inquisitiekorps te respecteren. Zij voeren de keuzes uit die het beste zijn voor de site.

3.0 Spammen

Spam wordt ook wel verstaan als ongewenste posts of berichten, bijvoorbeeld een bericht in de Afdelingskamer of op het forum (verder als: Basilica). Dit soort berichten is verboden. Wat Klammfels onder spam verstaat, is het volgende:

3.1 Het plaatsen van berichten die niets aan het onderwerp bijdragen.
3.2 Het plaatsen van twee identieke berichten onder elkaar.
3.3 Het afwijken van het onderwerp waar het topic oorspronkelijk voor is bedoeld.
3.4 Een dubbel topic openen, met twee dezelfde onderwerpen.
3.5 Slowposten met twee personen. Dit betekent dat de andere leerlingen geen mogelijkheid hebben om zich te betrekken bij het onderwerp.

4.0 Taalgebruik

Taalgebruik houdt in dat iedereen in een normale taal zijn of haar berichten typt, zodat het bericht door iedereen begrepen kan worden. Wat ook wel als afwijkend taalgebruik wordt gezien, is:

4.1 MSN-taal, dus veel afkortingen en smileys tegelijkertijd.
4.2 Het niet gebruiken van interpunctie, waarbij interpunctie punten, komma’s, aanhalingstekens, uitroeptekens, vraagtekens, etc. worden bedoeld. Dit is echter en alleen om de post leesbaar te houden.
4.3 BrEeZaH-taal. Dit is absoluut niet gewenst, dit leest ook niet fijn. Een voorbeeld van BrEeZaH-taal is: iiCk benN nU tHuiiS. Het typen in Caps is ook verboden en valt ook onder deze regel.
4.4 Het niet gebruiken van hoofdletters. Elke zin begint met een hoofdletter, en het bericht valt ook duidelijker te begrijpen als iedere zin met een hoofdletter begint.
4.5 Het Flammen van andere leden van de site. Flammen is het opzettelijk uitlokken van een discussie door personen op een oneerlijke manier te behandelen. Laat mensen in hun waarde.
4.6 Schelden, oftewel respectloze woorden tegen uw mede-leerlingen. Hiermee kan men de ander enorm kwetsen.

5.0 Ongewenste dingen

Onder Ongewenste dingen verstaat men erotiek en stalkerij. Dit is niet gewenst voor de leerlingen op deze tovenaarsschool, en omdat men het veilig voor iedereen willen houden. Klammfels zal ook meteen ingrijpen, wanneer de volgende dingen gebeuren:

5.1 Erotiek. Klammfels heeft ook leerlingen onder de 18.
5.2 Stalken. Dit houd ook in het constant lastig vallen van leden via persoonlijke berichten (verder als: Raven), via het Gastenboek, door ongewenste dingen vragen.
5.3 Illegale zaken die via de RPG worden gehandeld, zoals harddrugs of illegale software.
5.4 Reclame maken voor een andere Website, bijvoorbeeld een andere RPG. Dit is enkel toegestaan in het topic “Website’s”. Via de Raven wordt het ook als reclame maken gezien.
5.5 Plaatsen van bewegende afbeeldingen, deze zijn vervelend en worden daarom afgekeurd.

6.0 Avatars/Signatures

Iedereen wil zijn of haar leerlingenpas opfleuren met plaatjes, dit is toegestaan op Klammfels. Maar er zijn enkele regels eraan verbonden, en bij overschrijding van de regels, zullen de leden van het Inquisitiekorps ingrijpen en eventueel je avatar/signature verwijderen:

6.1 Elke avatar mag niet groter zijn dan 100x100. Avatars van 100x200 zijn nog toegestaan, mits het de lay-out niet uitrekt. Regel 5.5 is hier ook van toepassing.
6.2 Elke signature mag niet groter zijn dan 300x100. Daaronder mogen nog twee regels tekst geplaatst worden. Regel 5.5 is hier ook van toepassing.

7.0 Chatbox

Klammfels heeft een eigen chatbox en het is gewenst als daar ook enkele regels worden nageleefd. Er zijn niet zo zeer strenge regels, maar hieronder wel een kort overzicht met welke regels gelden:

Regels 1.3, 2.0, 3.2, 3.5, 4.1 tot en met 4.6, 5.1 tot en met 5.4.
Hou het wel gezellig voor iedereen. Indien dit niet van toepassing is, zal het Inquisitiekorps overgaan tot het verwijderen van het bericht.

8.0 Speciale regels

Hierboven zijn enkel de algemene regels beschreven, het zou kunnen dat ieder subforum in de Basilica zijn eigen regels heeft. Bekijk daarom eerst de mededeling voordat u iets plaatst.

De leden van het Inquisitiekorps en het (Assistent) Schoolhoofd hebben zeven mogelijkheden om leerlingen te straffen die niet aan de regels houden. Van mild naar streng:

Puntenaftrek voor de afdeling
Officiële waarschuwingen, die u worden gemeld via een Raaf
Tijdelijke ban van de Chatbox (Chatblok)
Tijdelijke ban van de Raventoren (Ravenblok)
Tijdelijke ban van het forum (Forumblok)
Tijdelijke ban van de lessen (Lessenblok)
Tijdelijke leerlingenpasban van Klammfels (Accountblok)
Permanente schorsing van Klammfels (IPblok)

Welke ban er wordt gegeven, ligt eraan welke regels er zijn overtreden. Deze keuze ligt bij de leden van het Inquisitiekorps en/of het Schoolhoofd. Zij bepalen ook wanneer de ban is afgelopen.